Цирконий за красива усмивка

Цирконий за красива усмивка

Здравите и красиви зъби допринасят значително за качеството на нашия живот. Те са важна част от външния ни вид. Изборът на правилния материал е много важен в процеса на възстановяване на естествената усмивка.

Съвременната стоматология напредва бързо по отношение на откриване на нови материали и технологии, които да пресъздават естествения вид на зъбите.

Цирконият комбинира успешно здравина с естетиката и е добър избор за възстановяване на счупени или силно оцветени зъби.

При изцяло керамичните корони няма метален скелет. Те напълно възстановяват цвета, формата и прозрачността на зъбите и остават един от най-естетичните продукти. Те обаче са изключително крехки и чупливи. И така се появява цирконият, който комбинира успешно здравина с естетиката.

Цирконий

Цирконият е материал, който е съвместим с човешкото тяло и е известен със своята здравина, дълготрайност и превъзходна естетика. В стоматологията намира приложение от сравнително скоро, но безспорните му качества го превръщат в предпочитан материал както в имплантологията, така и за изработването на корони и мостове. Цирконият е добър избор за възстановяване на счупени или силно оцветени зъби.

Естетика

Всичко това дава отлична възможност с циркониевите конструкции да се създаде една естествената усмивка, която е в хармония със собствените ни характеристики.

Материал за алергични пациенти

Цирконият първоначално се използва в медицината за изработването на изкуствени стави. При тестове за алергии не показва положителни реакции дори при много чувствителни пациенти. Това го прави подходящ избор за хора с алергии към определени метали и материали.

Здравина

Циркониеви корони и мостове

Изключителната им точност се постига с помощта на специална CAD/CAM компютърна технология. Като цяло изработването на циркониеви конструкции не изисква по-сложни клинични процедури. След поставянето им обикновено липсва чувствителност от топли и студени храни и напитки заради ниската топлопроводимост на циркония.

Цирконият е добър избор при възстановяване на счупени, разрушени от кариес или силно оцветени зъби, както и на липсващи предни и задни зъби.

Няма обаче съвършен възстановителен материал. Затова и използването на циркониеви конструкции се определя от конкретния клиничен случай и след консултация със стоматолог.